top of page
Search

Isadele

Ma ei mäleta, et minu lapsepõlves oleks isadepäeva tähistatud, kuid emadepäev oli alati oluline. Isaga koos õpitud laulud, et emale neid laulda, kaartide meisterdamine ja kingitused...


Ma arvan, et ma isegi ei osanud isadepäeva hinnata enne kui ma ise esimese lapse ootele jäin. Nimelt sain mina oma esimesed vaevu märgatavad triibulised (pulgal, mitte taguotsal 😄) 2016. aasta isadepäeva hommikul. Ma otsustasin seda uudist ka koheselt isadepäeva võtmes abikaasaga jagada: "Kaunist isadepäeva!". Minu suhtumine oli: saagu, mis saab, isadepäev saab edaspidi olema üks eriline päev. Ka ülejärgmisel aastal saime isadepäeva kasutada samal eesmärgil, kuid siis juba suuremale ringile perele teavitades. Jah, me peaksime hindama ja tähistama iga päeva ja inimest aga kui see ka muu elu virr-varris mõnikord meelest läheb, on hea, et kord aastas tuletab seda sulle miski siiski meelde.


Hoolimata sellest, et vastus 2016. aastal selle esimese triibulise peale oli väga kahtlev (sest triip oli ilmselgelt nii hele, et seda nägi ainult naine, kes seda sealt otsis), olin mina kindel, et nüüd on mehest saanud isa. Kas olete kuulnud ütlust: naisest saab ema, kui ta jääb lapseootele ja mehest isa, kui laps on sündinud? Täna üritan ma teid selles ümber veenda.

Sina - isa - oled sama oluline selle pisikese kullakese jaoks kui ema. Sina aitad luua emale turvalist ja kindlat keskkonda, et tema saaks meelerahus ja rõõmsalt enda sees kasvatada teie kahe loodud pisikest inimest. Sellel hetkel sa juba tegelikult otsustad oma suhtumisega, milline isa sinust saab. Isade suhtlus kõhubeebiga on samuti ülimalt oluline selleks, et luua juba eos hea kontakt enda ja beebi vahel, et suure elumuutuse üleminek oleks võimalikult sujuv ja et ka ema tunneks isapoolset panustust beebiootusesse, mis omakorda muudab teie suhte tugevamaks. Nagu kunagi üks tark mees ütles ühele naisele: "Sa ise oled valinud selle mehe enda lapse isaks. Mingil ürgsel põhjusel tundus just TEMA sinu jaoks kõige seksikam ja tugevam mees enda kõrvale ja lapse tegemiseks."


Naised, kinnitage oma meestele, et nad on juba suur osa kõhubeebi elust ja nad on isad ka enne selle beebi siia poole loori saabumist.


Mehed! Otsustage ise olla isad juba siis, kui beebi on alles nii tibatilluke, et palja silmaga ei näe. Te olete isad ja väärite samuti oma erilist päeva.


Nüüd kõik oma laste isasasid kallistama ja kaunist isadepäeva tähistamist!


Pildil isa Sander koos tütre Ronjaga. Autor: Familiis

93 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page